Kategorier
Blandet Erhverv Samfund & Politik

Psykoterapeut Uddannelse

Bliv psykoterapeut og arbejd med folks personlige udvikling

Føler du, at du er nået til et sted i dit liv, hvor der skal ske noget helt nyt og anderledes? Ved du, at du gerne vil arbejde med mennesker på en meget direkte måde, hvor du kan komme ind under huden på dem og virkelig hjælpe dem med at finde sig selv?

Så kan det være, at psykoterapeutuddannelsen er noget for dig. Som psykoterapeut får du nemlig en unik mulighed for at gøre netop disse ting, og gøre det på dine egne betingelser og præmisser.

Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er ikke det samme som psykologhjælp. Det er heller ikke det samme som psykiatrisk behandling, men det befinder sig alligevel et sted inden for samme spektrum som disse to. Forskellen er dog, at psykoterapien handler langt mere om personlig udvikling og selvudvikling.

Her tager man som terapeut fat på nogle af de problemer, som lurer i folks underbevidsthed. Det kan for eksempel være traumer eller oplevelser fra barndommen, men også de forskellige aspekter af personligheden, der kæmper mod hinanden og kan skabe forvirring og konflikt. Som psykoterapeut kan man bruge en række forskellige samtale- og analysemetoder til at opnå det ønskede resultat.

Hvordan tager du en psykoterapiuddannelse?

Der er rigtig mange steder i Danmark, hvor du kan tage en psykoterapeut uddannelse. I modsætning til for eksempel psykologi er der ikke kun enkelte steder, hvor du kan få en certificeret uddannelse, men derimod mange forskellige klinikker. Det er dog en god idé at vælge et sted, som er godkendt af Dansk Psykoterapis forening.

Vær opmærksom på, at de forskellige udbydere af uddannelsen kan have forskellige tilgange til faget. De vil som udgangspunkt bruge deres egen praksis og erfaring som basis, og derfor er det langt fra sikkert, at nogen af kurserne er helt ens.

Sådan kan du praktisere

Som uddannet psykoterapeut er du klar til at bruge din nye viden til at hjælpe andre mennesker videre i deres personlige udvikling. Det kan du gøre på mange forskellige måder. De fleste vælger den lidt mere gængse vej, hvor de ansættes eller starter deres egen klinik op.

Men du kan også arbejde som konsulent, hvor du som freelancer tilknyttes forskellige institutioner, personer eller begivenheder. Dette er en anden måde at arbejde på, og den har, ligesom den anden, sine fordele og ulemper. Hvad du bør vælge, er helt op til dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *