Kategorier
Bolig & Have How to - Guide

Ny Carport

Ny Carport

Når du skal investere i en ny carport, da behøver det ikke at koste dig en formue. Især ikke hvis du vælger en god og holdbar løsning, der samtidigt har et moderne look – en stål carport.

En carport er i bund og grund beregnet til at beskytte en bil fra elementerne i vejret. Det er vigtigt at vide, at du sandsynligvis bliver nødt til at ansøge om tilladelse til at bygge en carport, dette kommer an på hvor den skal ligge i forhold til skel og størrelsen. Stigningen af carporte følger stigningen i bilen. Den ældste kendte carport blev bygget af Walter Burley Griffin foran sit hjem i Elmhurst i den amerikanske stat Illinois.

Carport kontra Garage

Forskellen på en carport og en garage er, at der ikke er 4 vægge i en carport, og én port som i en garage. De fleste har en carport, da det oftest er nemmest og billigst, ligesom ”looket” ikke ser så tungt ud som en garage. En garage med opbyggede vægge i letbeton eller lignende, koster 3-4 gange eller mere, end f.eks. en almindeligt stilren stål carport.

Stål carport med redskabsrum

Carporte i Stål

I dag er de fleste carporte lavet af metal, såsom aluminium, galvaniseret stål eller træ. Mange mennesker foretrækker en carport, fordi det er meget lettere at konstruere end en garage. En anden fordel carporten har i forhold til en garage, er for eksempel; at en bil faktisk tørrer hurtigere, end hvis den blev kørt ind i garagen, dette skyldes primært luften.

En carport i stål behøver ikke kun at blive anvendt til bilen, du kan kombinere den med indbygget redskabsrum, ligesom den også sagtens kan have sider, dog uden at være helt lukket. Mange får i dag bygget flotte stål carporte med vægge kombineret i træ og stål, eller stål og hardyplank, der er en trælignende planke i vedlige fri plast materiale.

Opbygning af en carport

Når du skal have en ny carport, da har du mulighed for at bygge carporten selv. Du kan også vælge at få den opbygget af den virksomhed du har købt garagen af. Det skal dog nævnes, at det ikke er alle der tilbyder denne service – f.eks. hvis du køber den i et byggemarked, så sætter de den jo ikke op for dig.

Heldigvis, er der dog en masser af virksomheder, der kan bygge carport til dig. Når du ved hvilken carport du skal have, om det er en enkelt carport, dobbelt carport eller carport med redskabsrum mm., så husk at undersøge om du skal have tilladelse til at bygge den. Hvis du skal have tilladelse, så ansøg i god tid, da enkelte kommuner sagtens kan have 2-3 måneders behandlingstid.

4 kommentarer til “Ny Carport”

hej
jeg søger pris på dobbelt carport med lille redskabsrum
beklædt på den ene langside ,i galvaniseret stål med buet tag, evt med iverplanker eller træ

Hej Lars.

Prøv at ring til Bjarne fra Dansk Stål Design (Carporte.dk) på mobil +45 22 41 96 39 eller e-mail ham. Så kan han helt sikkert hjælpe dig.

Svar

Hej Jonna – Hvis du ikke har gjort det. Så kontakt Bjarne på 22 41 96 39. Så kan han lave et tilbud til dig. Se mere på Carporte.dk

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *