Kategorier
How to - Guide

Katte elsker leg og udfordringer

Når man ser på, hvad katte gør i naturen, er det indlysende hvorfor de skal spille og lege. De sover så meget som 16 timer om dagen, og når de er vågen, har de brug for den øvelse, som legen giver.

Når de store vilde kattedyr ikke sover, såsom løver, tigre og andre vilde katte. Så jager de deres bytte eller lærer deres unge at gøre det. Nogle fordele ved kattens leg omfatter:

Dyrke motion

Motion er afgørende for at holde din kat sund. At lege med din kat og få din kat til at trille rundt med andre er en perfekt måde for din kat at få motion både fysisk og mentalt. Du kan også med fordel købe f.eks. en legebold med katteurt. Katteurt kaldes også catnip. Det er en urt som gør de fleste katte meget legesyge og veltilpasse.

Frigivelse af angst

Angst og stress er så skadelige for katte som de er for resten af ​​os. Katte under stress er mere tilbøjelig til at udvikle adfærds-problemer som aggression, urinmarkering eller tvangsyndrom. Derfor er det vigtigt, at de bliver stimuleret, bl.a. via katte legetøj & udfordringer.

Katte elsker udfordringer

Katte er især naturligt nysgerrige, og hvis de ikke bliver stimuleret, så kan de blive deprimeret og sløve. Katte har brug for en slags udfordring hver dag. Se en kat forsøge at gribe på en bold, der drejer rundt tilfældigt i en cirkel. Katten koncentrerer sig så hårdt, at en simpel bevægelse af din fod kan sende hende vildt højt op i luften. Uanset om den kigger ud af vinduet på fugle, eller jagter en fjeder stok, så elsker katte at lege og spille, og det skal de også.

Sammenspil med andre katte eller dyr i huset

Katte jage andre katte, katte lokke ofte hunde til at jage efter dem, og katte jager selv hunde i nogle husstande! Denne type adfærd giver den nødvendige tiltrækning og sammenspil imellem dyrene. At lege med din kat kan endda binde hende til dig – og hvem vil ikke gerne have det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *