Kategorier
Bolig & Have

Interieur & Design

Hvorfor kan indretning redde liv?

Det er lidt af et spørgsmål, som mange igennem tiden har forsøgt at svare på. Det første eksempel på, at indretning kunne redde liv, er den stilart, de fleste nok har hørt om; Feng shui. Feng shui er en asiatisk filosofi, der beskæftiger sig med mange områder af mennesket. Det mest kendte område er den indretnings stil, der udspringer af Feng Shui.

Uden at gå alt for meget i detaljer med filosofien er grundtanken, at man sætter sig selv i harmoni med universet og sine omgivelser. Begrebet er dog i dag en blanding af filosofien og vestlig arkitektur.

Harmoni i indretningen

Så hvordan bringer indretning harmoni, og hvad kan det betyde? Harmoni tror jeg er et meget personligt begreb, og det kan man ikke svare generelt på. Derfor er det også centralt, når jeg hjælper folk med indretning, at de er meget ærlige og åbne, da man ikke kan indrette for andre, men man kan hjælpe dem indrette for sig selv. Det vigtige spørgsmål er her; Hvad kan det betyde, at man indretter sig i harmoni med universet og sine omgivelser? For at besvare det spørgsmål, så alle kan forstå det, vil jeg bruge et vestligt bevis. Ens cortisol niveau i kroppen (stress hormonet cortisol) kan blive dramatisk sænket (op mod 50%), hvis man ændrer sin boligindretning. Det er et tal, man forhåbentligvis kan forstå, men hvis man mangler lidt perspektiv: Så svarer det til et års længere levetid. Det er vigtigt, selvom alle ikke tager det lige alvorligt. Det er synd, men ligesom jeg ikke er læge, er alle ikke dygtige til indretning.

Hos Interieur & Design er det vigtigt for os at skabe harmoni i dit hjem, og vi nyder at hjælpe vores kunder med det. Besøg vores hjemmeside – Interieur & Design eller vores bolighus i Birkerød, hvor vi har samlet spændende moderne, klassiske og eksklusive møbler, brugskunst og meget mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *