Kategorier
Samfund & Politik

Hvad kan man forvente på et krisecenter?

I forbindelse med ind skrivelse på et krisecenter, der skal man være opmærksom på, at ikke alle centre er ens. Der er f.eks. flere forskellige forhold der skiller sig ud, når man står med valget mellem offentlige eller private krisecentre. Først og fremmest skal man være opmærksom på, at ved private skal man ofte selv betale, hvor de offentlige ofte er en enten gratis eller hvor anden offentlig økonomisk forsørgelse er mulig.

Nogle af de typiske tiltag hos krisecentre, er at man kort efter ankomst, vil få sin helt egen og personlige kontaktperson. Denne kontaktperson, vil være en del af dig og hele behandlingsforløbet fra start til slut.

Med denne kontaktperson, kommer man ofte ind rå en række af forskellige emner og temaer.

Ofte i denne forbindelse, vil i først og fremmest snakke omkring, hvordan du som person har det her og nu. Dernæst vil det være en snak omkring, hvad du som person har i tankerne angående uddannelse, job og bolig. Dette vil da være en lettere snak, da man i starten, uden tvivl vil have meget om ørerne, og spørgsmål som disse kan være svære at overskue på nuværende tidspunkt.

Derudover vil der være mange andre praktiske ting at forholde sig til. Da vi lever i et stærk velfærdssamfund, tilbyder staten og kommunerne en række tilbud. Alle disse muligheder disse forskellige instanser tilbyder, vil en kontaktperson være kvalificeret til at guide dig igennem som ofte.

Dernæst kan man kigge på nogle af de unikke fordele, som et krisecenter kan tilbyde. Mange krisecentre har deres helt egne metoder, som kan betyde alt fra meditation til mere fysiske alternativer. Det vil selvfølgelig være metoder, som er er skræddersyet den enkelte person, da vi naturligvis ikke alle er ens.

Til slut er det værd at kigge på lokaliteten. Der findes mange krisecentre på Sjælland og ikke mindst Jylland. Har man meget familie og tætte venner, kan det med fordel, være at vælge et center tæt på netop sin familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *