Kategorier
Bolig & Have

Den rette Gulvbehandling

Hvis du står med et gammelt trægulv, der ser slidt ud – så kan det i de fleste tilfælde blive som nyt gulv igen ved hjælp af en gulvafslibning og efterbehandling.

Mange tror ikke at et slidt gulv kan reddes, men der tager man oftest fejl. De fleste plankegulve kan slibes mindst én eller flere gange, – Hvorpå man sliber alle eventuelle ridser og skader væk.

Få en fagmand til at ordne gulvet

Med mindre du selv er fagmand (gulvmand), da skal du ikke selv give dig i kast med en gulvafslibning. Dette skyldes flere ting, for det første, da er de gulvslibere man kan leje, oftest i en tvivlsom kvalitet. For det andet, da koster materialerne en del mere, end hvad en gulvmand kan købe det til. For det tredje, da opstår der oftest slibeskader, da man ikke har den fornødne ekspertise i at håndtere en slibemaskine.

Ved en gulvafslibning, da slibes det øverste lag af gulvet, dvs. den tidligere overfladebehandling. Hvis gulvet har dybe ridser eller ujævnt, da skal der en gulvafhøvling til inden en efterfølgende gulvafslibning. Ved en gulvafhøvling, da fjerne man ca. 4 mm. af overfladen på gulvet.

Efter en gulvafslibning, da skal gulvet have den rette efterbehandling. Her er det også vigtigt at tage en fagmand på råd, da der findes en del forskellige gulvbehandlinger. En fagmand kan guide dig til at vælge den rette efterbehandling, ud fra dine ønsker og behov. Nogle behandlinger er mere hårfør, andre kræver mindre vedligehold, ligesom de forskellige behandlinger også giver et forskelligt look til trægulvet.

De 4 mest anvendte gulvbehandlinger er:

  • Lud
  • Lak
  • Olie
  • Sæbe

Gamle gulve kan blive som nye

Hvis du har købt et gammelt hus, hvor f.eks. har været tæpper, som man har fjernet – Så har du måske oplevet at der er et plankegulv nedenunder. Selvom et sådan gulv kan se ramponeret ud, så skal man bestemt ikke hive det op, nej tværtimod, så skal man beholde det.

Oftest, så er de gamle trægulv af en meget bedre kvalitet end det gulv du får idag. Derfor kan det stort set altid svare sig at få det renoveret via en gulvafslibning, gulvafhøvling og efterbehandling – Da det vil komme til at se eksklusivt og nyt ud. Er du i tvivl om et gulv kan “reddes”, så forhør dig altid med en gulvmand inden du foretager dig andet. Han kan hurtig vurdere hvad der kan gøres, samt give dig et uforpligtende tilbud på totalt renovering af gulvet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *