Kategorier
How to - Guide

Hvordan finder du en dygtig parterapeut

Sådan finder du en dygtig parterapeut

Mange mennesker har det ofte lidt svært ved at gå i parterapi, da parterapi stadig er tabubelagt. Især har mange mænd svært ved at ikke at kunne håndtere deres egne problemer og derfor kommer mange mennesker først i parterapi, når det er for sent at løse konflikterne og de udfordringer der er i parforholdet. Og det er synd – for med den rigtige indsats og nogle brugbare værktøjer fra en professionel parterapeut og den rette hjælp i tide vil rigtig mange parforhold kunne reddes.

Når I har besluttet at gå i parterapi

Når I først har besluttet at gå i parterapi, er der flere ting i skal være opmærksomme på. Når I skal vælge den rigtige terapeut er det først og fremmest vigtigt at I begge oplever at i har god kemi med terapeuten og I begge føler jer set, hørt og forstået.

En anerkendt terapeut som tilbyder parterapi I København udtaler:

“I parterapi er det ekstremt vigtig for et godt forløb, at I begge føler jer set, hørt og forståede. Jeres fælles udvikling afhænger af jeres evne til at kommunikere og begge parter har et fælles ansvar”.

Husk altså at tage højde for:

  • Kemi med parterapeuten
  • Terapeutens uddannelsesmæssige baggrund
  • Løbende evaluering
  • Følelsen af at blive mødt og forstået

Hvad koster parterapi?

Priserne på parterapi kan variere meget afhængigt af hvor i landet I søger parterapeut. Eksempelvis er en parterapeut som udgangspunkt landet dyrere i København, Århus og Odense end en terapeut i yderområderne og provinsen i Danmark. Andre parametre spiller dog også en stor betydning for prisen på parterapi. Vi vil dog gerne understrege at prisen på parterapien ikke bør have en betydning for jeres valg, da jeres fælles fremtid og parforholdet som helhed er det vigtigste.

Gå løbende i parterapi

Ved at gå i parterapi løbende og få en slags par-tjek hvor I begge lige stikker en finger i jorden, behøver det ikke at være lange forløb. Typisk vil en enkelt session hos en parterapeut være tilstrækkeligt – specielt hvis I ikke oplever de helt store problemer. Disse sessioner vil ofte have fokus på at undersøge om man ved hjælp af nogle konkrete øvelser kan øge jeres kendskab til hinanden og få jer til at værdsætte hinanden på en ny og forbedret måde og samtidig blive bedre til at sætte pris på det man har sammen som par. Man har selvfølgelig også mulighed for at kigge på de styrker der er i parforholdet – både for at holde fokus på det gode og positive i forholdet og de styrker forholdet har og samtidig finde det man måske bør arbejde med.

Besøg os på Lovecast.dk hvis du vil vide mere om dine muligheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *