Kategorier
Penge & Økonomi

Kan jeg styrke min kreditvurdering?

Har du lige været i banken for at låne penge, men uden held? Dette kan skyldes bankens kreditvurdering af dig og din økonomi. Dette kan være frustrerende, hvis man føler at man har styr på sin økonomi eller hvis man lige har set, at drømmehuset er til salg. I dette indlæg vil du få nogle tips til bedre at forstå kreditvurderingen og ligeledes hvordan du kan styrke din mulighed for at tage et lån.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er en vurdering af din samlede økonomi. Banken kigger på balancen mellem din formue, indtægt, udgift, betalingsvillighed og ligeledes din betalingsevne. Dette gør de for at sikre sig, at din økonomi kan holde til et nyt lån. Er din kreditvurdering ikke stærk nok til et lån, betyder det naturligvis ikke at du bare skal finde et andet sted, der vil låne dig pengene på trods af dette. Du skal arbejde på at styrke din økonomi og hermed kunne opnå dit mål om at tage et lån til et nyt hus, en ny bil eller måske en båd.

Forbedring af din formue

Din formue betyder de penge du har sparet op i form af, at pengene står på en konto eller er investeret i aktier og obligationer. Har du en opsparing viser det ikke blot at du er økonomisk ansvarlig, men det stiller ligeledes en sikkerhed overfor banken om, at de kan få pengene tilbage i tilfælde af at du ikke kan betale. Få derfor lavet en opsparing.

Indtægter og udgifter

Der er ikke tvivl om at de kigger på din måde at bruge dine penge. De kigger på hvor stort et beløb du har til rådighed efter at dine regninger er betalte. Har du et meget lille rådighedsbeløb, kan det være en god idé at trimme dit månedlige budget og få sat udgifterne lidt ned på ting som ikke er livsnødvendige såsom internet, tv-pakker mv.

Betalingsvillighed og betalingsevne

På disse punkter tjekkes der, om du er i stand til at betale, og om du er interesseret i at betale gæld tilbage. Banken kan blandt andet kigge på om du betaler andre regninger til tiden, er du derfor ikke god til at betale regninger, skal du få sat dem over betalingsservice, så de trækkes automatisk. De kan ligeledes se på om du tit har minus på din konto, har du dette – Så burde du få et kort som der ikke kan trækkes over på.

Når du skal styrke din kreditvurdering, skal du hele tiden tænke på at få dækket de områder som du ikke har styr på, herefter vil du stå i en stærkere position, næste gang du står og skal låne penge.

 

Ved Tankpenge.dk, kan du se en oversigt, samt læs mere om det, at låne penge online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *