Kategorier
Mode, Design & Livsstil

Fitness og styrketræning

Mange mennesker går rundt med nogle skavanker og tror ikke de kan have glæde at fitness. Det er helt forkert! Fitness har alle aldersgrupper gavn af f.eks. mennesker med gigt, hjerteproblemer, problemer med ryggen, genoptræning af forskellige brud på knoglerne. Der findes mange forskellige trænings-metoder for både mænd og kvinder i alle aldersgrupper.

Hvis man laver styrketræning vil det også modvirke tab muskelmasse og knoglemasse og vil give dig styrke, modvirker de fleste bivirkninger ved alderdommen – Derfor er det en god idé at styrketræne. Jo før du starter træningen jo længere vil der gå før alderdommen rammer.  Mange unge træner deres kroppe, fordi en veltrænet krop er in i dag. Før i tiden var der ikke viden på fitness området, det er der heldigvis ændret på indenfor de sidste 20-30 år. Der er blevet forsket meget i hvad fitness og den rette kost betyder for din krop.

 

Fitness centre

I fitness centrene er der forskellige muligheder for at styrketræne. Der er hold med en instruktør, hvor man kan få hjælp, til at udføre træningen på en hensigtsmæssig måde. Er man flov over ikke at have en veltrænet krop, kan det lade sig gøre at starte op hjemme hos sig selv f.eks. ved at bruge et bånd af elastik, lave armbøjninger eller bruge vægte i form af en flaske fyldt med sand. Men det bedste er at melde sig ind hos et fitness center, så er man sikker på at kunne få de rette råd og den rette vejledning.

 

Sportsbutikker

Der findes også firmaer der sælger forskelligt udstyr til hjemme træning, her vil man også kunne få råd og vejledning til at købe det der dækker ens behov. Det er meget vigtigt at finde det rette produkt, ellers vil man investere i noget der ikke bliver brugt. Det er også vigtigt at finde ud af om den bedste træning; er den man udføre hjemme eller om det er bedst at træne sammen med andre i et trænings-center.

Her er nogle af de gode grunde til at du skal starte din træning NU:

  • Styrketræning forbedrer din evne til at lave de dagligdags aktiviteter. Jo stærkere du er, jo lettere bliver det at udføre de daglige opgaver.
  • Styrketræning mindsker risikoen for leddegigt, der er et problem for mange ældre
  • Styrketræning forbedrer din balance og stabilitet. Jo stærkere muskler du har jo bedre bliver din balance. Du nedsætter dermed risikoen for faldulykker.
  • Styrketræning forebygger ryg problemer, fordi musklerne omkring ryggen bliver stærkere
  • Styrketræning opbygger muskelmasse på hele kroppen. Voksne over 20 år mister hvert år muskler, hvis ikke de dyrker en eller anden form for træning.
  • Styrketræning minimerer risikoen for knogleskørhed. Inaktivitet og aldring fører til nedsat knogletæthed, som kan ende ud i knogleskørhed. Styrketræning øger netop knogletætheden som forebygger knogleskørhed.

Der er selvfølgelig mange andre gode grunde til at træne .

 

Husk også

Det vigtigt at der tænkes over at få en sund og varieret kost. Husk også at drikke rigeligt efter din træning, her er koldt(men ikke for koldt) vand især godt. Sodavand indeholder tomme kalorier og øger dit blodsukker. Så fokuser på en sund og varieret kost, der indeholder mange proteiner og kalk. Mejeri produkter indeholder både kalk og proteiner.  Skyr indeholder rigtig meget protein, så der er en god grund til at det er blevet så populært.

Held og lykke med træningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *