Kategorier
Bolig & Have How to - Guide

Hvad er Gulvafslibning?

Hvad er en Gulvafslibning

Ved en Gulvafslibning da renoverer man gulvet, således at det ender med at fremstå flot som nyt. På en gulvslibemaskine er der en valse med sandpapir, som har til opgave at fjerne den gamle overfladebehandling, samt ca. 1 til 1,2 mm af selve gulvet. Normalt bliver der slebet flere gange med sandpapir i forskellige størrelser. Der bliver startet med grov slibning – for derefter at ende med en fin slibning. Skrammer og mindre ridser i gulvet fjernes, og gulvet ender med at få en glat og fin overflade. Gulvet er nu klar til en efterbehandling, med enten lak, lud eller sæbe, afhængigt af kundens ønske og behov.

 

Hvad er en Gulvafhøvling

Nogle gange er en Gulvafslibning dog ikke nok til at renovere gulvet, og der kan være flere grunde til at en Gulvafslibning ikke er nok. På gamle trægulve, som er meget slidte er det nødvendigt at udføre en Gulvafhøvling inden Gulvafslibning. En gulvafhøvling er nødvendig, hvis en eller flere af følgende ting er til stede:

  • Dybe ridser og skader
  • Lim rester
  • Fernis
  • Gulvet er ujævnt

En Gulvafhøvling er en mere omfattende proces end en Gulvafslibning og bør altid udføres af en professionel gulvmand (fagmand). Gulvafhøvlingen, er i modsætning til gulvafslibningen, en behandling der går i dybden – typisk afhøvler man 2 – 4 mm af gulvet, hvor gulvslibningen kun var ca. 1 mm. En Gulvafhøvling udføres med en gulvhøvl, som har på-satte små knive der laver høvlspåner og på denne måde når i dybden af træet. Gulvafhøvlingen kan være nødvendig hvis gulvbrædderne ligger meget ujævnt eller der er tale om gamle plankegulve med fernis. En gulvafhøvling er i stand til at tage det grove inden man påbegynder en Gulvafslibning. Det er meget vigtigt at gulvet er fri for søm og lignende inden gulvafhøvlingen påbegyndes da disse kan ødelægge maskinen.

Gulvafhøvling afsluttes altid med en Gulvafslibning for at udglatte ujævnheder, og gøre gulvet klar til efterbehandlingen, med enten lak, lud eller sæbe, afhængigt af kundens ønske og behov.

 

Info

Bor du på Sjælland eller i hovedstadsområdet (København) og skal du bruge råd omkring Gulvafslibning, gulvafhøvling eller efterbehandling – Da anbefaler vi at du kontakter Gulvafslibning København. En del af DBF Gulvservice.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *