Kategorier
Bolig & Have

Store Krukker til haven og huset

Nu kan du købe de helt store krukker i Danmark. Hvis du også er træt af at passe have kan du som mange andre, skifte dine havebede ud med havekrukker i stor størrelse.
Også i storbyen er det blevet rigtig populært at bygge oaser på tage og fælles arealer, hvor det ikke er muligt at anlægge en traditionel have. Det stiller nogle krav til kvaliteten af det materiale de store krukker er lavet af, hvis de skal holde i mange år fremover.
Glasfiber og polystone er det mest anvendte materiale, som er frostsikker og ikke blegner i solen. Samtidig gør det krukkerne lette at flytte rundt på, modsat de klassiske modeller i keramik eller terracotta.
Mange der bygger nyt hus, vælger helt at slette den egentlige have og gøre det nemt og vedligeholdelsesfrit med oaser og arrangementer med store udendørs havekrukker, placeret i sten, granit eller grus – De planter så det de ønsker, og kan implementere træer og andre store vækster i kontrollerede rammer. Det giver et stilfuldt og eksklusivt udtryk, som sætter de enkelte detaljer i fokus og faste rammer.
Tidligere kunne man kun købe meget store krukker hos udenlandske leverandører, som hovedsagligt solgte til store virksomheder, hoteller og kontormiljøer og ikke til den private slutbruger som dig og mig. Sådan er det ikke længere, nu kan du købe direkte i mange Danske webshops og få leveret direkte til døren.
Du skal stadig være meget obs på den kvalitet du køber, for ikke at blive skuffet over frostsprængninger og solblegning. En tommefinger regel er at der mindst skal være 7 lag glasfiber der overlapper hinanden i selve støbningen af krukken, ellers kan du risikere at den revner når vandet udvider sig når det fryser om vinteren. Et tip er også at du starter med mindst 30cm lecanødder i bunden af krukken, inden du begynder at plante. Det giver et godt dræn og beskytter dine planter imod bundfrost. Iøvrigt er det et krav fra mange producenter, at dine krukker skal hæves nogle centimeter fra jorden, inden frosten kommer. Simpelthen for at få vandet til at løbe af, så det ikke udvider sig og risikerer at frostsprænge krukken.
Du kan købe de eksklusive store plantekummer i mange forskellige farver så de kan passe ind i de omgivelser du bor i. De koster lidt mere end de almindelige standard farver som mest er sort og antrazit, men det kan være pengene værd hvis dine krukker skal være en del af f.eks din boligindretning eller et farvetema i dine udendørs omgivelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *