Kategorier
Køb Online

Hvad er en Squishy?

En Squishy er et populært stress afslappende legetøj. Squishes er også kendt som Kawaii Squishes. Kawaii betyder sød på japansk. De kan hjælpe med at lindre stress og angst. Personer, der bruger dem, føler sig ofte rolige, når de klemmer og former dem. Squishes kommer ofte også med dufte, der matcher deres udseende, så en jordbærkage squishy afgiver lugten af ​​jordbær. Duften kan forøge afslapningseffekten. Du kan købe squishies ved en Squishy Shop.

Sådan bruges en Squishy

Selvom en squishy er et afslapnings legetøj, så bruges det også af børn som legetøj og tilbehør, f.eks. til nøgleringe (de små) eller til almindelig leg. Der er dog ingen specifik måde at bruge dem på, men mange mennesker kan bare godt lide at klemme dem og derefter vente på at den får sin originale form igen. Det at gøre det gentagne gange kan være meget afslappende og anses for at være en form for meditation.

Hvad er en Squishy lavet af?

En Squishy er lavet af et specielt gummi skum, der nemt presses og derefter langsomt går tilbage til den oprindelige form. Kaldes også for PU skum eller polyuretan. Da polyuretan ikke er et naturligt materiale, er det så sikkert? Kan man jo spørge om.

Ja, polyuretan er helt sikkert, og du skal derfor ikke bekymre dig om, når du leger med dine squishies. Dog bør squishies aldrig lægges i munden eller indtages, og de er derfor uegnet til børn under 3 år. [*]

Squishy Plejeinstruktion

Squishy
Jumbo Squishy

Dog er en squishy ikke specielt holdbar, især hvis du ikke opbevarer dem rigtigt. De kan begynde at miste deres duft og farve, hvis de holdes under direkte sollys. Årsagen til det er det materiale, de er lavet af – Polyuretan. Det interagerer med lys, og når det udsættes for sollys, misfarver det og bliver gul. Dette påvirker også dets fysiske egenskaber – klemmer kan begynde at falde fra hinanden, hvis de ikke er beskyttet mod direkte sollys.

Hvilke Squishies er der?

Squishes kommer i en række forskellige stilarter, der ofte kommer fra film, populære figurer, dyr og fødevarer. Eksempler er is, donuts, cupcakes, jordbær, fersken, banan, japanske mælkeboller, jordbær kage, toast, pandaer, tigre, Hello Kitty mm.

Squishies kan fås både som små 3-7 cm., og op til jumbo squishies der er ca. 9-17 cm.

Squishy Historie

Kawaii squishies blev opfundet i Japan. Det var den fede følelse, der gav dem deres ikoniske navn, at klemme (squeeze). De fleste squishies er lavet af polyuretan. Selve Polyuretan blev opfundet af en tysk ved navn Otto Bayer i 1937. Det bruges almindeligvis i f.eks. biler i dag.

Relaterede legetøj

Et andet populært legetøj, der lignersquishies, er Fidget Cubes og Fidget Spinners. Fidget Cubes har mange knapper på dem, der kan trykkes til og fra og Fidget Spinners kan spinne, når man holder dem. De begge er også stress afslappende og er godt for folk, der har tendens til at være stressede. Også disser blev populære i 2017 hos børn, som legetøj.

OBS!

[*]De fleste squishes er lavet af polyuretan, som er et syntetisk materiale. Det bliver også kaldet PU skum. Det amerikanske miljøbeskyttelsesagentur (EPA) har fastslået, at langtidseksponering for polyuretanskum kan forårsage forskellige sygdomme og tilstande, der spænder fra kræft til astma. Imidlertid er mængden af ​​giftigt materiale, der frigives fra den faste skumform, der er fundet i squishes, meget lille. Der laves stadig og løbende tests af Squishies vedr. dette, ligesom der gøres med meget andet legetøj. Squishies bør aldrig lægges i munden eller indtages, og de er derfor uegnet til børn under 3 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *