Kategorier
Blandet Erhverv

Lig dine egne fliser!

Murermester Per Jørgensen & Søn giver dig nu seks tips til dig der vil forsøge at ligge dine egne fliser på badeværelset, i køkkenet eller andre steder. Lige så snart du har lagt en plan over hvordan og hvor fliserne skal ligge kan du så små gå i gang. Det er vigtigt at du tjekker om nogle af fliserne skal skæres til og i så fald hvordan du også gør dette (det er ikke så svært, du har blot brug for en flisesav). Du skal være opmærksom på, at det bedste resultat bliver gjort gennem et solidt og gennemtænkt forarbejde. Du kan altså ikke bare gå i gang og satse på at dit arbejde bærer frugt, hvis ikke du i hele dit liv har stiftet bekendtskab med fliseopsætning. Små nøjagtigheder og et perfektionistisk sind, kan man dog komme langt med.

Du skal bruge:

Klæber, primer, fliser, flisespatel, tandspartel,

Du blander først klæberen op med vand hvorefter den hærder. Når klæberen er begyndt

At hærde, kan du blande ekstra vand i og dosere hvad du skal bruge. Du kan desuden røre i din klæbemasse med et piskeris eller med en boremaskine.

Det er MEGET vigtigt at du husker primer! Hvis ikke du benytter en primer vil dine fliser før eller siden (specielt hvis der er tale om et vægunderlag der suger meget vand såsom beton, gips eller puds) drysse af. Primeren forsegler på denne måde sugeevnen væggen har.

Herefter kan du så småt gå i gang og benytte en tandspatel til at få ”riller” i fugen. Du kan vælge en farvet fuge såfremt du skal have spil i fliseværket. Læg fliserne en efter en og brug eventuelt plastikkryds så du får en identisk fugebredde! Du skal naturligvis starte i et hjørne og gå ud mod væggen. Skal du skære nogle fliser kan du overveje at starte med en afskåren.

Held og lykke med flisearbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *