Kategorier
Blandet Erhverv Penge & Økonomi Samfund & Politik

Aktier med Potentiale

Aktier med Potentiale

Jeg er ikke aktieekspert eller lignende, men vil bare gerne dele min viden omkring et potentielt godt aktiekøb. Jeg har længere nede i artiklen skrevet lidt mere om firmaet og lagt et par nyttige links, så du selv kan læse og danne dig dit eget overblik over aktien og dens potentiale.

Jeg handler lidt aktier i min fritid, ikke de store beløb, men stadig med perspektivet om et godt afkast på sigt. Jeg har nogen tid søgt efter en nyere aktie eller firma med aktie potentiale, og spurgte en af mine gode forbindelser, der handler med aktier med meget større porteføljer, om han kendte til bare én eller to aktier med stort potentiale på sigt.

En god aktie med potentiale

Han havde tidligere givet mig et par super gode fifs, og jeg afventede en lille uge uden svar, men så kom han så med én aktie – Svenska Aerogel Holding AB (AERO), der er på den Svenske børs (Stockholm).

Firmaet er i gang med at revolutioneret, bl.a. isoleringsbranchen, da den har opfundet en ny forbedret metode til at lave et isoleringsmateriale mm. (du kan læse lidt mere om dette længere nede i artiklen).

Min ven fortalte, at aktien pt. er meget lav, og den svinger en del, men det skulle jeg ikke bekymre mig om, da det helt sikkert vil være en god aktie med potentiale på sigt.

Han fortalte lidt om firmaet, og sagde at nogle eksperter med kendskab til teknologien på området spår firmaet og dets revolutionerende produkter en stor fremtid. Derfor også at det vil være et super godt aktiekøb nu. Da patent og fremtidsmulighederne er enorme for dette produkt og firma. Enkelte aktieeksperter spår at aktien i løbet et perspektiv på 5 år (i 2023), kan være på et niveau af 300 til 350 svenske kroner. Dette skal ses i lyset af, at aktien pt. kan købes til 5,50 svenske kroner.

Svenska Aerogel – Lille firma, Stor fremtid

Svenska Aerogel AB har udviklet og kommercialiseret Quartzene®, et materiale produceret med en fleksibel, miljøvenlig og meget omkostningseffektiv fremstillingsmetode. Kommercialiseringen sker i forskellige applikationer; primært isolering, maling og finish, samt filtrering af væsker og gasser, og udføres i tæt samarbejde med forskellige industripartnere.

Aerogels Quartzene – Fremtidens isolering

Aerogels er nanomaterialer, der betragtes som de bedste isoleringsmaterialer i verden; 10 cm2 aerogel tilbyder to gange isoleringseffekten sammenlignet med 10 cm2 af et isoleringsmateriale som mineraluld!

Problemet er, at det ikke har været muligt at producere aerogel til en pris, der er lav nok til, at de kan være andet end et nicheprodukt, indtil nu. Svenska Aerogel har udviklet et aerogel-type nanomateriale “Quartzene®”, som kan produceres med en reduktion på 70-90% af den nuværende produktionsomkostning. Dette vil muliggøre en markedsoptagelse af denne aerogel på tværs af en række industrisegmenter i EU og globalt.

Quartzene – Mange anvendelses muligheder

Quartzen® har mange anvendelses områder, og kan bruges som isolering på alt fra bygninger og husholdningsapparater til mademballage. Dette er vigtigt, da effektiv isolering er afgørende for at løse problemet med klimaændringer. Især i betragtning af at bygninger står for 40% af energiforbruget og 36% af CO2-emissionerne i EU (CO2-Udslip, red.). Brug af Quartzene® som termisk isolering i eksisterende bygninger i EU kunne potentielt reducere CO2-emissionerne fra opvarmning og afkøling med 42% (353 millioner tons om året).

I et foreslået EU projekt vil Svenska Aerogel tillade tre europæiske virksomheder og et selskab fra SydKorea at udføre den endelige verifikation af Quartzene® som isoleringsmateriale på, på den store skala i et driftsmæssigt miljø. Projektet vil også verificere det endelige design af de første fremtidige fuldskala produktionsanlæg, som Svenska Aerogel eller dets kunder (via licensaftaler) har til formål at operere i EU.

Ved projektets afslutning er Quartzene® klar til kommerciel brug som isoleringsmateriale (dvs. TRL 9) og i 2. kvartal 2018, vil det blive stillet til rådighed for en række kunder, nogle der allerede har indgået aftaler med Svenska Aerogel. SMV-instrumentet vil derfor være afgørende for at lette markedsoptagelsen og kommercialiseringen af ​​Quartzen®.

Stor fremtid for Svenska Aerogel

Svenska Aerogel forventer, at projektet vil føre til en omsætning på € 25,7 mio. Og en EBTIDA på næsten € 15 mio. I 2022.

 

Kilder mm.:

https://cordis.europa.eu/project/rcn/203336_en.html

https://www.aerogel.se/sv/ – SVENSKA AEROGEL ABS, 803 09 GAVLE, Sweden

https://www.nordnet.dk – Aktiekøb og kurser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *