Kategorier
Blandet Erhverv

Overfladebehandling

Skal du overfladebehandle?

Hvorfor overfladebehandler man?

En overfladebehandling foretages typisk for at ændre materialet sammensætning og struktur, udseendet eller dets egenskaber, men også for at beskytte på korrosion, dvs. Vind og vejr.

Hvilken metode skal jeg vælge?

Hvilken type overfladebehandling man vælger, afhænger af hvilket materiale man har med at gøre. F.eks. overfladebehandles meget metal, f.eks. aluminium, med fornikling, forsølvning, anodisering, hårdforkromning m.m. Derudover afhænger det også af hvor meget materialet skal udsættes for. Jo mere korrosion materialet skal udsættes for, jo tykkere vil laget af overfladebehandlingen være (enkeltlag, dobbeltlag, trippellag). Man afslutter typisk overfladebehandlingen med et kromlag, for at forbedre korrosionsbeskyttelsen endnu mere. Skal man derimod overfladebehandle f.eks. træ, skal man være opmærksom på at der er stor risiko for at træet rådner, da overfladebehandlingen forhindrer træet i at afgive fugt. Derimod kan fugten godt trænge ind gennem overfladebehandlingen, hvilket gør at det begynder at rådne. Det vil dog være nødvendigt at overfladebehandle meget udvendigt træ, og man kan derfor overveje at lave en åben overfladebehandling, med henblik på at udlede fugten.

I forbindelse med overfladebehandlinger, bør man være opmærksom på at nogle kan få allergiske reaktioner, f.eks. ved berøring af nikkel. Skal du overfladebehandle et materiale, som skal være i kontakt med hud, bør man undersøge andre overfladebehandlingsmuligheder. Lægges der en dækkende forkromning ovenpå overfladebehandlingen kan man minimere risikoen for allergisk reaktion.

Hos Dansk Materiale Teknik A/S har vi over 20 års erfaring. Vi beskæftiger os med salg og rådgivning indenfor overfladebehandlinger, og vores sortiment spænder bredt. Skal du overfladebehandle et materiale, er du velkommen til at sende os en forespørgsel eller ringe til os. Finder du ikke den metode der passer til dit materiale, kan du altid ringe og så forsøger vi at finde en løsning. På vores hjemmeside kan du se vores store udvalg af overfladebehandlinger, samt glidelejer, materialer og værktøj, samt bestille via fores bestillingsformular.

Dansk Materiale Teknik A/S ser frem til at høre fra dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *