Kategorier
Mad, Fest & Byen

Den super seje skattejagt til fødselsdagen

Den perfekte Skattejagt til børnefødselsdagen

Ungerne vil altid gerne have en god skattejagt til børnefødselsdagen – det vil vores børn og dem vi kender! Kniber det lidt med opfindsomheden, når skattejagten skal laves? Så læs med her og få det hele serveret på et sølvfad

Først og fremmest skal en god skattejagt have en historie, et omdrejningspunkt som jagten kan bygges op omkring. Man kan jo finde på flere ting, det kommer også lidt an på om det er til en pige eller dreng. En god historie og som kan bruges som omdrejningspunkt uanset køn, kan være den vi selv oftest har brugt.

Herhjemme er det altid et hit med nogle fæle mænd som har overfaldet mig, da jeg var nede og hente guf og gaver ved købmanden. De fæle storgrinende, pruttende, skæggede og beskidte røvere har snuppet det hele og er stukket af med slikket mm. Du kan lave dem som røvere eller som pirater, og lave festen som en røverfest eller piratfest.

Dette er udgangspunktet når skattejagten går i gang, og jeg garanterer, at du har alles opmærksomhed, når du udpenslende beskriver, hvordan de gik til angreb nede ved supermarkedet og hapsede det hele.

Heldigvis fandt du en lap papir og en puslespilsbrik som røverne tabte da de stak af.

1. Post: 
tegn tre grimme mænd der griner og har hænderne fulde af poser. Lav talebobler hvor røverne fortæller, at de har stjålet møgungernes slik, og at de dumme børn aldrig kan finde skatten/guffen igen. Herefter kan du enten tegne eller skrive det der giver ledetråden til næste post – et træ, den røde bil, cyklen osv.

Find et gammelt puslespil på en omkring 10 brikker og tegn stedet hvor skatten er gemt på bagsiden af brikkerne mens puslespillet er samlet. Du kan også bruge et stykke karton, som du først tegner på og derefter klipper ud i det ønskede antal brikker (lig antallet af poster). Har du et overskud af brikker, lægger du bare flere brikker i hver pose. Bare husk at gemme de brikker hvor man tydeligst kan se motivet til den sidste pose/post.

Hver post og brik lægges i en lille frysepose med et bånd/snor om – så kan den nemt bindes fast til ting, og den kan tåle en gang regnvejr, hvis I er udenfor.

2. Post: 
Tegn eventuelt mændene igen eller lav blot en taleboble, hvor den ene siger: ”hov hov, hvad laver I her? Hvordan hulen har i fundet næste post I små bæster?” Igen et hint til næste post. Husk puslespilsbrikken.

 

3. Post: 
Røvernes ven Rotten har gemt sig nede i kælderen (eller i cykelskuret, eller i garderobeskabet mm) og den er dødsens farlig!! Tegn et billede af rotten på posten (eller kopier min tegning fra artiklen) og fortæl børnene, at den afskyr enhver form for larm – især fra børn. Så alle skal være musestille, når vi sniger os ned i kælderen

Hvis du ikke lige har en rotte liggende, så find et andet tøjdyr (løve eller lignende) – ellers har de en skøn rotte til 20 kroner i Ikea, hvis du kommer forbi der inden fødselsdagen. Når ungerne har fundet rotten, så skal du lige snakke med den. Den hvisker i dit øre at den er kyssesyg. Den vil kun fortælle hvor næste post er, hvis den får et kys af ALLE pigerne på munden og et kys af ALLE drengene på numsen. Herefter fortæller rotten/du hvor næste post ligger.

4. Post: 
Ved denne post ligger der et lærred og nogle posca tuscher udover posen med brikken og næste post, som først må læses op, når opgaven er udført. Alle børn skal tegne sig selv og skrive deres navn førend næste post udleveres. Røverne skal jo kunne se hvem de sure børn er, som er meget utilfredse med, at deres skat er blevet stjålet. De tror nemlig ikke, at der er nogen efter dem, men det er der.. he-he..:-)

Posca tuscher er nogle skønne malingagtige tuscher, som det er superlet at tegne flotte billeder med på næsten alt. De kan købes i hobbyforretninger, almindelige tuscher kan også bruges i en nødvendig! Et mellemstort lærred kan købes i Søstrene Grene eller større supermarkeder.

Inden skattejagten tegner du det antal kvadrater, som der er børn, på lærredet – så de har hver deres lille ”rum” at tegne i. De her billeder ender ofte med at blive rigtig fine og er sjove at hænge op på barnets værelse til minde om dagen. Ledetråden til næste post udleveres. OBS: Mens ungerne tegner, smutter du hen og lægger rotten ved post 9.

5. Post: 
Nej nu kan det være nok, hvordan dælen er I kommet hertil? I får aldrig det slik ha ha – I fanger os aldrig, møgunger! Læg en chokoladeguldmønt til hver i posen – dem må røverne ha´ tabt på vejen. Hint om næste post.

 

6. Post: 
Ram en røver, hæng en tegning af røverne op på et træ eller ligende inden jagten går i gang og lad ungerne skiftes til at prøve at ramme dem med småsten, mens de bander og svovler (du bander og svovler, men du fortæller hvor ondt det gør og hvor gale de er). Når alle har prøvet udlevere du post nummer 6 med en ledetråd til næste post. Husk puslespilsbrikken.

 

7. Post:
Tegn røverne igen, denne gang med plastre i panden, blåt øje og meget sure. Brug eventuelt skabelonen. Hint til næste post.

 

8. Post: 
Lav et fælles krigsråb eller lille sang/march om jeres jagt på de fæle røvere, hvor I bruger melodien fra en sang, I kender. Posten giver du dem når sangen er færdig – pose med ledetråd, enten tegning eller tekst af næste postgemmested. Husk puslespilsbrikken. Sang/krigsråb brøles hele vejen til næste post.

 

9. Post: 
Rotten har fundet ud af, at den meget bedre kan lide jer, end de åndssvage røvere, så den vil gerne hjælpe jer med at finde skatten. Den har nemlig snuppet den sidste og allervigtigste puslespilsbrik fra røverne (rotten sidder med brikken under foden og den sidste post) Puslespillet lægges i fællesskab og ungerne drøner hen og finder skatten.

 

10. Post: 
Tegning af de triste røvere, afslut historien ved at fortælle at de har overvundet de fæle grimme mænd, de fik deres skat og fik dem ned med nakken – hurra hurra, syng jeres krigssang igen, mens I hopper/danser rundt med munden fuld af guf.

 

Forslag til skatten
Eventuelt noget god chokolade, lidt popkorn og måske et par karameller. Hvis man er mega overskudsagtig kan man dekorere nogle store tændstikæsker med maling, perler eller kulørt tape og lægge slikket i dem. Så de får en æske med hjem alle sammen. Hvis det er en lille ting man har købt som gave, kan den jo også lægges deri og så slipper man jo for indpakningen.

Du kan selvfølgelig putte lige hvad du har lyst til i skatten og skal det være et bjerg af slik, så gi´den gas og lad samvittigheden flyve!

Har du lyst til at gøre skattejagten endnu længere (så du slipper for at de i stedet hopper rundt i din nye sofa) så kan du nemt putte nogle flere opgaver ind ved de forskellige poster. Alt afhængig hvor gamle ungerne er, kan du give dem en opgave hvor de skal stave til forskellige ord, som du har tegnet, eller de kan skrive vokalerne eller sige hele alfabetet i kor. Du kan også lave nogle matematikstykker, så får du også puttet lidt fornuftig lærdom ind i en ellers voldelig og uhyggelig u-pædagogisk skattejagt.

Men trods manglende pædagogik garanterer jeg at du bliver småberømt blandt ungerne med den her skattejagt. Næste år har de skyhøje forventninger til uhygge og fæle mænd – og ja skattejagten kan med stor fordel genbruges år efter år, selvfølgelig med en smule variation i sværhedsgraderne af opgaverne, men tro mig det vigtigste er jagten på de fæle og onde røvere. God fornøjelse!

Har du brug for flere idéer til skattejagter til børnefødselsdagen, så følg de links der er i artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *