Kategorier
Blandet Erhverv

Psykoterapi er blot samtale og rådgivning, dette kan hjælpe alle

Psykoterapi og dets virke

Psykoterapi handler ganske enkelt om hvordan man hjælper andre ud af livets svære perioder. Det handlet om hvordan man kan hjælpe, rådgive og coache mennesket omkring følelser og tanker omkring livet og især livets svære perioder.

Der kan være mange årsager til, at man går til psykoterapi, eller anden for for terapeutisk behandling. Langt de fleste der opsøger en psykoterapeut, gør det fordi der er noget i deres liv, og hverdag, der gør ondt, synes meningsløst eller fordi noget gør, at deres hverdag er hård og svær at komme i gennem. Derfor er psykoterapi ikke kun for bestemte segmenter, men nærmere for alle, der har brug for en samtalepartner der kan give dem gode råd til at kunne kommer videre i livet. Der er mange forskellige årsager til terapi, dette kan være OCD (såkaldte tvangstanker), sorg, mindreværdskomplekser, depression, social angst, stress, generthed, problemer i barndommen, skilsmisse, parforholdsproblemer eller mobning. Vigtigst af alt er, at du har en dygtig og behagelig psykolog eller psykoterapeut til at støtte og rådgive dig gennem processen.

Hvad går psykoterapi helt bestemt ud på?

Psykoterapi er en form for samtaleterapi, altså en terapeutisk og frigivende samtale, hvor du kan komme af med tanker og følelser der præger din hverdag. Der er mange afarter og genrer inden for psykoterapi, og psykoterapi er en afart af psykologi. Fælles for alle former for terapi er, at der fokuseres på det enkelte individs forgange og fremtidige liv. Her forsøger man at identificere og finde frem til de mønstrer der præger individet. Disse forsøger man herefter at ændre, således individet kan komme id af stress, depression eller hvad der nu skulle ligge til grund for den oplevede livssituation, og dermed indføre en højere livskvalitet.

For nogle individer går denne proces hurtigt, for andre tager den længere tid. Det er naturligt, da vi alle er forskellige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *