Kategorier
Bolig & Have

Armeringsnet – Også kaldet Rionet

Armeringsnet eller Rionet (kært barn har mange navne), bruges som forstærkning i betonkonstruktioner nedstøbning og armering af gulve (betongulve). Nettene er svejset sammen fra fabrikken og danner et rektangulær mønster en maskestørrelse på 5 x 5 cm., 10 x10 cm., eller 15 x 15 cm. Stålet i nettet har en ru overflade, der sikrer en god og stærk forankring i betonkonstruktionerne.

Rionettet eller armeringsnettet kan fås i forskellige tråd tykkelser, fra 4mm. til 12mm. De mest anvendte er 4mm til 6mm. Der kan være forskellige grunde til at vælge en tykkelse af rionet frem for en anden. Det anbefales dog, at man vælger minimum en 6mm tykkelse, såfremt man ønsker at anvende gulvvarme.

Rionettet kan både være lukket, eller åbent. Det åbne rionet har ”strittere”, dvs. det er ikke lukket.

Rionet til hegn og espalier

Rionet kan også bruges til dekoration i haven, såsom til espalier eller som hegn, her er kan anbefales 4mm eller 5mm rionet, da det er nemt at arbejde med. Til havehegn eller espalier anvender man oftest galvaniseret rionet, da det ikke ruster (med mindre man ønsker dette rustikke look).

Rionet til havehegn og espalier er blevet yderst populært, derfor bliver meget af det fremstillede og solgte rionet i byggemarkederne ikke brugt til det, det var tiltænkt nemlig til armering af beton. Men det bliver solgt til det formål at lave en smukt, moderne hegn eller espalier til haven.

Rionet, Kamstål & AL-Lister

Armeringsnet og kamstål indgår derfor i dit byggeprojekt, når du skal forstærke en betonkonstruktion. Ved støbning af betongulve udlægges rionettet på AL-lister (afstandsliste anvendes til vandret armering) eller klodses op med stjerner, hvorefter eventuel gulvvarme bindes fast til nettet inden støbning. Det er yderst vigtigt, at nettet har den rigtige tykkelse i forhold til konstruktionen, og at alle net har overlap, så de er i fin berøring med hinanden.

Armeringsjern også kaldet kamstål anvendes til forstærkning af konstruktioner og særligt når man støber beton, hvor rillerne på stålet sørger for en stærk forankring og binding af den støbte beton. Rionet anvendes til armeringen af betongulvet. Kamstål kan både fås som ubehandlet kamstål, eller som galvaniseret kamstål, også kaldet rustfri kamstål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *