Kategorier
Bolig & Have Mode, Design & Livsstil

Bambus Sengetøj

Hvad er bambus sengetøj?

Sengetøjet i bambus hjælper kroppen med at regulere kropstemperaturen og du vil derfor mærke, at du sveder mindre, når du sover med bambussengetøj. Bambussen suger tilmed syv gange bedre end bomuld, ja du hørte rigtig – syv gange i forhold til bomuld, der ellers siges at have en god sugeevne. Vævningen af sengetøjet er meget vigtigt for hvordan det føles mod huden.

Bambus som plante

Betegnelsen “bambus” er en samlet betegnelse for vedplanter/græsser fra subtropiske og tropiske egne – og dermed teknisk set græs. Den omfatter ca. 1.000 arter, som er inddelt i ca. 80 slægter. Den flere meter høje plante, som primært gror i Asien, kræver næsten ingen vanding og kan dyrkes helt uden brug af pesticider, hvilket gør det yderst bæredygtigt. Bambus har en positiv effekt på CO2-niveauet, da planten absorberer mere CO2 end træer pr. m2. Og så er den biologisk nedbrydelig. Derfor har især den ressourcekrævende tekstilproduktion fået et godt øje for materialet.

Hvordan føles bambus sengetøj?

Vil du have et lækkert og blødt materiale, og samtidig en høj kvalitet? Så er det faktisk bambus sengetøj du skal vælge. Bambus føles nemlig silkeblødt og kommer i en rigtig god kvalitet. Hertil har bambus sengetøj en række gode egenskaber, der gør, at det giver komfort og bidrager til en god nattesøvn.

Er bambus sengetøj blødt?

Sengetøjet i 100% bambus er satinvævet og blødt som silke. Meget blødere end bomuld eller økologisk bomuld. Når man køber bambus sengetøj får man del af rigtig mange fordele, men man skal også huske at bambus viskose findes i forskellige kvaliteter.

Hvor kan man købe bambus sengetøj

Hvor kan man købe bambus sengetøj? Hos bl.a. Getaby.dk finder du et fint udvalg af sengetøj, pudebetræk, lagner og dyner i 100% bambus. Hos Getaby.dk finder du faktisk også både sengetøj, pude og vægtdyner i bambus. Vægtdyner i bambus ventilerer bedre og har ikke den samme statiske elektricitet som bomuld. De er bedre for miljøet, i flere lag, og syet med små glaskugler der ikke larmer. Syet så fyldet ikke samler sig i en klump.

Vægtdyner i Bambus

Søvn er meget sundt viser forskning. God søvn er med til at bekæmpe infektioner og sygdomme – så vælger man en vægtdyne af bambus kan man få en sundere søvn. Du kan også bruge en bambus vægtdyne som tæppe når du vil finde ro. Specielt egnet til at give ro og tryghed til personer som oplever psykisk eller motorisk uro/rastløshed. Kan afhjælpe symptomer som hyperaktivitet, manglende kropsfornemmelse, dårlig søvn som kan opstå ved bl.a. børn med ADHD.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *